Week 14 en 15

5 februari 2022 - Karatara, Zuid-Afrika

Hallo lieve lezers! 

Wat leuk om een aantal reacties onder onze blog te lezen! Zo voelt alsof ook echt naar iemand toe schrijven! Dus bij deze weer een update! 

Het gaat goed met ons! Nadat mijn mem en tante Hieke zijn vertrokken, hadden we nog een weekje vakantie. Van woensdag tot en met zaterdag zijn wij naar Port Elizabeth geweest, 300km verder op. De route daarheen was prachtig, maar jammer genoeg moeilijk om op foto's te zetten... We zagen de apen langs de weg en geweldige woeste dalen. Omdat we deze dagen in een totaal andere omgeving waren, voelde het voor ons ook echt als vakantie. We zijn tot rust gekomen en hebben genoten van de stad. Het was wel echt een stadstad, en daar houden wij beide niet zo van. Dit maakte ook dat wij ons niet altijd 100%veilig voelden, maar al met al was het een heel erg fijne ervaring. We hebben een kleine bijdrage mogen geven aan het verzorgen van zeevogels, met name pinguïns. Er is namelijk nog maar 2% over van de pinguïn populatie (4000000,1960).

Afgelopen maandag zijn we begonnen met onze programma's! Maandag hebben we de jongste kinderen, woensdag de oudste kinderen, en vrijdag mogen ze allemaal komen! Deze week hadden we het over Mozes in de woestijn. Het doel van dit verhaal was dat de kinderen leren wat de waarde is van bemoedigende woorden. Iets wat niet alle kinderen thuis meekrijgen... Gerben heeft deze week de verhalen verteld in het Afrikaans! Een filmpje hiervan staat bij de filmpjes :) Verder mogen we vanaf komende maandagochtend ook weer wekelijks naar Karatara Laerskool. Wij komen al bij een school in Ruigtevlei, en een school in Barrington. Maar nu mogen we de school in Karatara daar ook weer bij doen sinds 2 jaar! Volgende week starten we ook weer met de wekelijkse jeugdavonden (zaterdags), en ook weer met de maandelijkse kidsevents! Bij deze kidsevents kunnen we 100-150 kids verwachten!!! 

Afgelopen woensdag zijn we ook weer naar young adults gegaan, dit wordt gehouden in de Vineyard kerk in Knysna (zondags gaan we ook naar deze kerk) Young adult is vergelijkbaar met cathegesatie, alleen vinden we dit echt meer verdiepend voor ons. Het spreekt ons zeker aan en christelijke leeftijdsgenoten leren kennen is ook een fijne bonus. Vanaf vandaag gaan we de komende weken ook naar een sooet cursus 'growth track' in deze zelfde kerk, om zo bepaalde onderwerpen uit de bijbel beter te leren kennen. 

De tulpenactie! Deze actie draait als een tierelier. Wat zijn er al veel tulpen verkocht en/of giften gegeven! We zijn hier oprecht heel dankbaar voor. Het is voor ons geweldig om te zien hoe iedereen met ons meeleeft. Baie dankie! 

U hoort snel weer van ons! 

Groetjes, Gerben en Janneke

Foto’s

3 Reacties

 1. Jannie Sijtsma:
  5 februari 2022
  Lieve Janneke en Gerben wat weer een mooi verhaal. Jullie werkzaamheden breiden zich steeds meer uur, geweldig! Ook fijn dat jullie aan je eigen geestelijke voeding werken. Mooi dat jullie dat ook met leeftijdsgenoten doen. Wat een rijkdom en zegen!
  Love you both so much!!! Tot gauw 🥰
  Sijmen en Jannie
 2. Martha Hellinga:
  8 februari 2022
  Wat fijn om te lezen,dat het zo goed met jullie mag gaan.
  Ook zo waardevol wat jullie mogen betekenen voor de kinderen daar, en voor het team.
  Veel vreugde en Zegen toegewenst bij alles wat jullie mogen doen.
  Lieve groeten van de buren Hellinga.
 3. Klaske:
  8 februari 2022
  prachtig Gerben en Janneke! En wat binne de video's ek leuk om te sjen. De dânskes en it ferhaal fan Gerben yn it Afrikaans...complimenten! Bedankt dat jim dit mei us diele. Groetsjes Klaske